Torták


 Csokoládés-tejszínes Barbie torta !

Kislányomnak 3-dik szülinapjára sütöttem!




Csokoládés-tejszínes Barbie torta !


Az első Barbie tortám,én találtam ki a receptet.A másik képen részlesebben látszik,hogy kell készíteni!
Kakaós piskótatekercshez:

6 tojás
6 ek porcukor
5 ek liszt
1 ek kakaó
2 ek rum(ez el hagyható belőle)
1 dl olaj
A krémhez:2 csomag csoki pudingpor
- 0,5 l tej
-2dl tejszín
- 200gr tejcsokoládé
A piskótatekercshez a tojások fehérjét kemény habbá verem.
A sárgákat a cukorral habosra keverem, majd hozzáadom a rumot, a kakaót és az olajat. Felváltva belevegyítem a tojáshabot és a lisztet.
Sütőpapírral bélelt gáztepsibe egyengetem. Előmelegített, forró sütőben (hagyományos) kb. 30 perc alatt készre sül. (Tűpróba!)
Még melegen a sütőpapírral együtt szorosan feltekerem és hűlni hagyom.
Addig elkészítem a krémet. Kisebb mennyiségű tejben csomómentesen elkeverem a pudingport és a porcukrot. A többi tejet felforralom, majd hozzáadom a cukros-pudingos-tejet is. Állandó keverés mellett sűrűre főzőm.Ha kész bele tördelem a csoki darabokat és olvadásig kevergetem.Felverem a tejszínhabot és krémhez adom,jól összedolgozom.
A piskótát megkenem vele ,feltekerem és vékonyan felszeletelem.Egy mély tálat ki rakok a piskóta szeletekkel a maradék krémet beleöntöm és a tetejére is rakok piskóta szeleteket(ez majd az alja lesz). Be rakom a hűtőbe pár órára ,ha megdermedt ki veszem és egy tálcáéra ki borítom.A Barbie babát a közepébe óvatosan bele csúsztatom!
2-3 dl tejszínt felverem és azzal díszítem!







  Csupa csóki torta

Kisfiam első szülinapi tortája!

 Csupa csóki torta

Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta)
6 tojás
30 dkg cukor
26 dkg liszt
4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)
1 cs. sütőpor
12 ek víz
+ 6 evőkanál olaj

A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 4 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral. Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét. majd újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam. Ezután kimargarinozott, lisztezett sütőtormában kisütöm.
Közben elkészítem a tölteléket.
Ez a torta 26 cm-es tortaformában készült, így a piskótát 6 tojás helyett 8-ból készítettem.


hozzávalók:
8 tojás
40 dkg cukor
35 dkg liszt
5 dkg kakaópor
16 ek víz
8 ek olaj

Krém:bármelyikkel meg kenheted én most a tej és ét csokisat csináltam
Ét
csoki krém

200 gr. étcsokoládé

200 ml tejszín (növényi alapút, azaz Hulala típusút használok)

100 ml tejszín felvert habja

2 gr. (1 lap) áztatott zselatin (kb. kiskanál, de nem puposan)



Tejcsoki krém

200 gr. tejcsokoládé

200 ml tejszín

100 ml tejszín felvert habja

2 gr. áztatott zselatin



Fehércsoki krém

200 gr. fehér csokoládé

200 ml tejszín

100 ml tejszín felvert habja

2 gr. áztatott zselatin

Az étcsokoládét és a 200 ml tejszínt, mikrohullámú sütőben, enyhén fellangyosítjuk, hogy a

csokoládé olvadjon el. Amikor simára kevertük, hozzáadjuk a 2-3 gram vízben áztatott zselatint, amit előzőleg, ugyanúgy felmelegítettünk a mikrohullámú sütőben (nagyon vigyázzunk mert a zselatin pillanatok alatt felforr, ezert max. 5 másodpercig melegítsük). Miután kihűlt a csoki, óvatosan hozzá keverjük a 100 ml tejszín felvert habját. Közben, a piskótát belehelyezzük a kerek tortaformába és rákenjük a csokis tejszínes keveréket, majd a hűtőbe tesszük.
Össze állítása: A piskótát két felé vagy három felé(de akkor elég magas lesz) elvágtam ,meg kentem az elkészített krémmel be raktam a hűtőbe amíg a következő krémet készítem ,majd rá a piskóta újra krém,ismét hűtőbe majd rá a piskóta ,csokoládét meg olvasztottam és be vontam




 Pillangós csupa csóki torta










  Gyümölcstorta



 Gyümölcstorta

Piskótához:8dkg vaj,8dkg cukor,1 csomag vanilliás cukor,2db tojás,15dkg liszt,1 kiskanál sütőpor,5 evőkanál tej.
A formához:vaj,zsemlemorzsa.
A vajat a cukorral habosra keverjük,majd sorban a többi hozzávalókat!Be simítjuk a kikent formába és megsütjük!
Ha kész vékonyan meg kenjük lekvárral majd 3dl tejjel főzünk valamilyen gyümölcs pudingot és a formába öntjük.Gyümölcsökkel díszítjük majd torta zselével le öntjük.Én úgy készítem a zselét ,Lidlbe lehet kapni akkora zacskóba van mint a sütőpor torta zselét.Ki keverem 2,5dl szörppel a port majd felfőzöm és hűtőbe teszem mikor meg dermedt akkor rá simogatom.







 Puncs torta






 Puncs torta
Hozzávalók:
1 db kerek, sárga 6 tojásos piskótatorta
4 evőkanál rum
1 dl tej
1 tojás
15 dkg porcukor
2 evőkanál kakaópor
1 dl erős feketekávé
10 dkg vaj / margarin
5 dkg durvára vagdalt dió
6-7 dkg mazsola
5 dkg málnalekvár
Tetejére:
20 dkg porcukor
1 tojásfehérje
3 evőkanál málnaszörp
2 dl tejszín

Elkészítés:
A torta tetejéről levágunk egy 2 cm-es lapot, belsejét evőkanállal kikaparjuk úgy, hogy a tortának maradjon 1.5-2 cm vastag pereme. A tésztát meglocsoljuk a tejjel elkevert 2 evőkanál rummal, a kivájt törmeléket pedig elmorzsoljuk. A tojást elkeverjük a porcukorral, a kakaóval, kávéval, és vízfürdőben állandó keveréssel besűrítjük. Levesszük a tűzről, hozzáadjuk a vajat, a piskótamorzsát, a diót, 5 dkg mazsolát, és a maradék rumot. A tölteléket a torta üregébe töltjük, ráhelyezzük a levágott lapot, megkenjük felforrósított lekvárral, és pár órára hideg helyre tesszük.
Díszítéskor a mázhoz a porcukrot sűrű péppé keverjük a tojásfehérjével (nem habot készítünk!), és megfestjük szörppel, vagy csokimázat teszünk rá.
A tortát rácsra helyezve bevonjuk a mázzal, és száraz, hűvös helyen hagyjuk megkötni. Tálalás előtt a kemény habbá vert tejszínnel kidíszítjük. Hideg vízbe mártogatott késsel szeleteljük.






 Orosz-krém torta




 Orosz-krém torta

Ez a torta 26 cm-es tortaformában készült, így a piskótát 6 tojás helyett 8-ból készítettem.


hozzávalók:
8 tojás
40 dkg cukor
35 dkg liszt
5 dkg kakaópor
16 ek víz
8 ek olaj
1 sütőpor
A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és10 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 6 evőkanál vizet és ezzel is összekeverem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral. Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét, majd újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam. Ezután kimargarinozott, lisztezett 26 cm-es sütőtormában kisütöm.
Közben elkészítem a tölteléket.
A krémhez:
2 cs. vaníliás puding
8 dl tej
5 ek cukor
fél dl rum
10 dkg mazsola
7 dl Hullala tejszín
Elkészítése:
Először is megsütöttem a jól bevált vizes piskótámat. Majd elkészítettem a tölteléket a következőképp: a mazsolát már jó előre beáztattam a rumba, majd hozzáadtam a tejhez és a cukorral, pudinggal összefőztem. Hagytam kihűlni, és hozzákevertem kb 4 dl keményre felvert tejszínt.
A tortát 4 részre szeltem, mert a magassága kiadta. Ezután megkentem a krémmel. A tetejét és az oldalát pedig a maradék felvert tejszínnel egyenletesen bevontam, majd díszítettem.








Fekete erdő torta


A receptet és a fotót : Csilla Pálffyné Gyengé-től kaptam!

Fekete erdő torta:
Piskóta: 6 tojás fehérjét felverek keményre közben hozzá 17,5 dkg cukor, majd tojások sárgája.
reszelek bele citromhéjat, és hozzáadok 17,5 dkg lisztet( kiveszek két kanállal-rakok helyette két kanál kakaót) és 1 sütőport.
Kapcsos formába sütöm, alján sütőpapír, ha kész egyből kiveszem, kihűl, és három felé vágom. Amikor kiborítom a pultra, akkor a teteje lesz alúl :)

krém: köv képen látod, hogy teszem fel a lapokra

tejszínes:
5 dl tejszínt felverek 2 evőkanál porcukorral és engedek bele lassan zselatint.
Zselatint előre elkészítem: 1 dl hideg víz, 1 evőkanál Horváth rozis zselatin, elkeverem, hagyom megduzzadni, majd mikróban pár másodperc alatt felmelegítem. de csak langyosan adagolom a tejszínhez !
meggyes krém: 2 közepes üveg meggyet veszek. Leszűröm, és 3 dl meggylét, 1 vaníliás pudingot, 6 dkg kristálycukrot állandó keverés mellett felfőzök. Majd még langyosan belekeverek 20 dkg meggyet. villával összenyomkodom, hogy ki tudjam nyomni a tortadíszítőből. Én a tupperos hablabdát használom, nagyon tuti, gyönyörűen lehet vele a tejszínt is adagolni.

ha kész, akkor köv.kép szerint állítom össze a tortát. Tejszínt hagyok, mert azzal díszítem majd a tetejét, oldalát. oldalára csokit reszelek durva reszelőn, azt rakom rá a tejszínhabra.
ezt a sógorom lagzijába sütöttem, de lehet ostyalappal is készíteni a gyerkőcnek. a lényeg, hogy ostyalap alatt mindig tejszín legyen, és vékonyan :)




KEKSZTORTA



A receptet és fotót:Eszter Galler-től kaptam!

KEKSZTORTA
Hozzávalók: (sütés nélküli)
2cs. H.t. keksz
krém:
1 nagy tejföl
1 nagy joghurt (szerintem barackosból a legfinomabb)
2 ek. porcukor
3 cs. vaniliás cukor
+bármilyen gyümi (ha van) -én sárgabarackot tettem bele.

Jénai tetőbe, vagy kapcsos tortaformába rétegezzük a kekszet és a krémet. Ha van gyümölcs mehet a rétegekbe az is. 1 éjszakát pihen (puhul) a hűtőben. Tetejére lehet csoki mázat tenni, de mi így szeretjük. :)





Tejszínes csokitorta 


A receptet és a fotót : Csilla Pálffyné Gyengé-től kaptam

Tejszínes csokitorta :

Piskóta: 6 tojás fehérjét 17,5dkg cukorral keményre felverek. Majd hozzáadom a 6 tojássárgáját, pici citromhéjat, és 17,5 dkg lisztet. Ha csokis piskótát készítünk, akkor kiveszünk két kanál lisztet, beteszünk helyette 2 kanál kakaóport :) Előmelegített sütőben, sütőpapírral, kb. 30 percig sütjük, 180 fok
Krém:
---- 2 dl tejszínt 20 dkg cukorral felforralok, majd még melegen
belekeverek 4 e.k. holland kakaóport.
ha kíhűlt habverővel hozzákeverek 20 dkg margarint.(már jó előre vegyétek ki a hűtőből, hogy ne legyen hideg) Nem kell megijedni, nagyon furi állaga lesz előszőr, de addig kell verni, amíg finom lágy, habos krémet nem kapunk :) Én másfél szeres adagban szoktam a krémet csinálni, ha valaki szereit krémesebben, inkább úgy ajánlom :)
Tetejét hullala tejszínnel díszítem, felverés közben pici olvasztott zselatint teszek bele, attól keményebb lesz. Tetejét lekenem tejszínhabbal, és rá az ostyalap. Először lehet hogy ráncos lesz, de majd kisimul .







Csokitorta


A receptet és fotót :Vesztergomné Buzás Petra-tól kaptam!

Csokitorta


Itt sütni egy kakaós piskótát,majd kettévágni és kihűl.
Vanília pudingot megfőzni,majd hűlni hagyjuk.20 dkg porcukor és 25 dkg RÁmát kikeverni majd a kihűlt pudinggal összekeverni,és kakaóport tenni bele.Megkenni a tortát.Étcsokival bevonni,majd díszíteni!
 







Gesztenye torta
 




Gesztenye torta


A tortákat általában vizes piskótából készítem, nálam nagyon jól bevált ez a recept:
Hozzávalók a piskótához (Vizes piskóta)
6 tojás
30 dkg cukor
26 dkg liszt
4 dkg kakaópor (vagy 4 dkg liszt)
1 cs. sütőpor
12 ek víz
+ 6 evőkanál olaj

A vizes piskóta elkészítése:
A tojássárgáját a cukorral és 8 evőkanál vízzel habosra kikavarom.
A fehérjét kemény habbá verem, mikor kész ehhez is adok 4 evőkanál vizet, és ezzel is összekeverem. A lisztet elkavarom a sütőporral, kakaóporral. Ennek 1/3 részét a sárgájához keverem, majd a fehérjének is 1/3 részét. majd újból 1/3 liszt és fehérje, amíg mindent össze nem dolgoztam. Ezután kimargarinozott, lisztezett sütőtormában kisütöm.
Két felé vágom (én cérnával szoktam)
Krém:3-4dl hullalát felverem adok hozzá 2 csomag gesztenyemasszát,rumot jól át keverem.
Meg töltöm a lapokat majd a tortát egy csomag csokoládé tortabevonóval bevonom.
2dl hullalát felverem adok hozzá zselatint és 2 doboz csokis pudingot,ezt rakom a tetejére vagy is evvel díszítem.
Találtam egy nagyon jó krémet legközelebb evvel fogom elkészíteni:Krém: 500 g édes gesztenyemassza, 3 tábla (300g) keserű csokoládé, 2 dl tejszín
A krémhez kiengedjük a gesztenyemasszát, belekeverjük a 3 tábla olvasztott csokoládét, majd a felvert tejszínhabot. Végig robotgépet használtam, hogy minél krémesebb állagot kapjak










A receptet és fotót:Polgár Hajnalkától kaptam!

Tészta:
4 db tojás, 4 evőkanál víz, 15 dkg cukor, 8 dkg liszt, 1 teáskanál sütőpor.
Krém:
fél kg túró, 1 cs. van. cukor, 15 dkg cukor, 2 dl habtejszín, 1 zselatin fix és lehet bele kevés reszelt citromhéj is


Megjegyzés:a babapiskótákból kb 3 cm-es részt levágtam . a túrós krémmel a torta oldalát is bevontam, így könnyen odatapadtak a babapiskóták:) tetejét csokidarával díszítettem. és egy kis kakaóval a babapiskóta tetejét:) a piskótát 4 részre vágtam és mindegyik lapot megkentem krémmel.


Túrós-barackos charlotte torta



A receptet és fotót:Polgár Hajnalkától kaptam!

Túrós-barackos charlotte torta

2 db 6 tojásos piskótát sütök, megkenem sárgabarack lekvárral. Kb 1.5-2cm-es szeletekre vágom.
Kibélelek egy tálat alufóliával, és körberakom a piskótaszeletekkel.

Krém:
Fél l. hulala,
fél kg túró,
1 cs. van. cukor
5 ek. kr. cukor
1 cs. zselatin fix
1 dl. a barack befőtt levéből

+ ízlés szerint apróra vágott barackdarabkák.

tetejére szintén piskótaszeletek kerülnek.

Hűtőben hagyom állni pár órát v egy éjszakát, majd kiborítom tálcára.
 







Kókuszos szülinapi torta


A receptet és fotót:Tamás Adrienn -től kaptam!

Kókuszos szülinapi torta

8 tojásból vizes piskótát sütöttem
Krém: 2 vanília pudingot, 8 evőkanál cukorral és 10 dkg kókuszreszelékkel (lehet szerintem 15 dkg is nyugodtan) 8 dl tejben megfőzök. 25 dkg rámát porcukorral habosra keverek és amikor a puding kihűlt, a kettőt összekeverem. Ezzel töltöm a tortát, kívülről is megkenem. Megszórom kókuszreszelékkel és reszelek egy kis csokit is rá.
 






Raffaellós-mandarinos torta


A receptet és fotót:Polgár Hajnalkától kaptam!

Raffaellós-mandarinos torta

Piskóta:
5 tojás,
175gr cukor,
1 cs. van. cukor,
csipet só,
125gr liszt,
75 gr étk. keményítő,
1 tk. sütőpor

Ha kész a piskóta, kettévágom.
Az egyiket megkenem málnadzsemmel, a másikat pici kockákra vágom--ebből készülnek majd a raffaelló golyócskák :)

Fél liter tejszínt felverek, a háromnegyed részébe belekeverek fél kg túrót és ízlés szerint mandarint. Ez a massza megy a piskótára.
A maradék tejszínt összekeverem a feldarabolt piskótával és hűtőbe teszem kb. fél órára. Ekkor már összeáll annyira, hogy jól formázhatók legyenek belőle a golyók. A golyókat kókuszreszelékbe forgatom. A torta tetejét is megszórom kókuszreszelékkel, és mandarinnal, raffaellós golyókkal díszítem. A torta oldalát sima tejszínhabbal kentem be, és jégkristállyal vontam be.
Hűtőben kell tárolni min. egy órát a fogyasztás előtt.
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése